Bahadır AKAN Kişisel web sitesi

VITAMIN E ASETAT C31H52O3

E-posta Yazdır PDF

Tanımı

: Hafif sarı, pratik olarak kokusuz viskos sıvı.

 

 

 

 

 

Kimyasal adı

: DL-alfa-tokopheril asetat, DL-alfa- tokopherol asetat, all-rac-alpha- tocopherol

 

 

  asetat, rasemik 5,7,8-trimetilokol asetat.

 

Spesifikasyonlar

:

Ağır metaller                                                                          Ağır metaller

: < 20 mg/kg

Saflık

: % 96-102

Absorbans; A 1cm 1% etanolde;  254 nm

: 7,0-9,0

Serbest tocopherol

: < % 1

                                                      284 nm

: 42,0-45,0

Spesifik gravite 20/20oC (JP)

: 0,952-0,966

Asit değeri

: < 2 mg KOH/g

Sülfatlanmış kül

: < % 0,1

Kurşun (FCC)

: < 10 mg/kg

Arsenik

: ≤ 3 mg/kg

Molar kütle

: 472,8 g/mol

Bakır ve çinko

: ≤ 50 mg/kg

Optik rotasyon

: -0,01o’den  +0,01o’ye

Çinko

: ≤ 25 mg/kg

Refraktif indeks 20 oC (JP)

: 1,494-1,499

 

 

           

Çözünürlük: Hidrokarbonlar, alkoller, katı ve sıvı yağlarla karışır; suyla karışmaz.

Kullanım alanları: Kozmetik endüstrisi için aktif maddedir. Saç ve deri için kozmetik ürünlerede kullanım için aktif bir bileşendir. Bir antioksidan olarak, serbest radikallere karşı hücreleri korur ve vücut yağlarının peroksidasyonunu engeller. Ayrıca etkili bir nemlendiricidir ve cildin elastikliğini ve pürüzsüzlüğünü düzeltir. Ayrıca özellikle güneşten koruyucu ürünlerde kullanım için ve günlük kişisel bakım ürünlerinde kullanım için uygundur.

İlaç preparatlarında: Lipofilik baz içeren ilaç preparatları için (merhemler, kremler, yağlar, yumuşak jelatin kapsülleri gibi), örn, şurup, damla, tonikler, çözücüler ve Cremhophor EL, Cremhophor RH40 veya Solutol HS 15 gibi bir çözücü ajanla birlikte enjekte edilebilen sulu preparatlar için kullanılır.

Gıda ürünleri: Yağları kuvvetlendirmek (zenginleştirmek) için;  örn, margarin, düşük yağlı margarin, katı ve sıvı yağ içerikli gıdalar (örn; kekler, bisküviler ve süt ürünleri gibi). Ayrıca gıdaların içerdikleri yağın oksidasyonunu ve sonrasında acı tat oluşumunu engeller.

Kozmetik emülsiyonlarında kullanım için: Güneş bakım preparatları, vücut losyonları, yüz, el ve vücut kremleri, saç bakım ürünleri, ayrıca cilt yağları ve dekoratif kozmetik ürünleri gibi preparatlarda (örn; çatlak karşıtı dudak stickleri, maskara, far, ruj, pudra ve fondoten kremleri gibi). Sulu ve Su/alkol preparatlarında (örn, yüz yıkama jelleri gibi) Cremhophor RH 40 gibi çözücü bir ajanın kullanımı gereklidir.

After Shave; After Shave losyon;  Vitaminli şampuan;  Vitamin E asetatlı güneş sonrası losyon ;  Multivitaimin Emülsiyonu (W/O tipi);  Aktif madde içerikli tuvalet sabunu ; Güneşten korunma losyonu;  Güneşten  korunma spreyi;  Güneşten  korunma jeli; Vitamin losyonu; Vitaminli vücut bakım losyonu, O/W tipi;  UV korumalı ve vitaminli günlük bakım kremi gibi ürünlerde % 0,2-5,0 arasıda değişen miktarlarda kullanılır.

 
You are here: